; ;
Gemt

Laveste antal modtagere af kontanthjælpsydelser siden 2008

Danmarks Statistik har torsdag offentliggjort tal, der viser, at antallet af modtagere af kontanthjælpsydelser faldt med 7.200 personer fra maj til september til i alt 117.800 personer. Dermed er antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelser, faldet til det laveste niveau siden 2008.

Nyhed

10. december 2020

Danmarks Statistik har onsdag offentliggjort tal, der viser, at antallet af modtagere af kontanthjælpsydelser faldt med 7.200 personer fra maj til september til i alt 117.800 personer. Dermed er antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelser, faldet til det laveste niveau siden 2008. Der har særligt været et tydeligt fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere, der vurderes jobparate.

Det er en artig overraskelse, da antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelse, ellers steg kraftigt med hele 5.600 personer fra februar til maj, hvor coronakrisen ramte dansk økonomi.

Det seneste fald i antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelse, skal ses i lyset af, at beskæftigelsen generelt er steget pænt hen over sommeren. Det gælder ikke mindst i en række af de erhverv, der typisk rekrutterer arbejdskraft, der har en mere løs tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi har således set en fin jobfremgang inden for byggeriet og en del af serviceerhvervene hen over sommeren. Det er dertil bemærkelsesværdigt, at ophøret af lønkompensationsordningen i slutningen af august ikke har ført til en stigning i antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelser.

Ser vi hen over vintermånederne, må vi nok desværre forvente en fornyet stigning i antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelser. Den stigende smitte og rækken af nye restriktioner vil bremse jobvæksten i dansk økonomi mærkbart. Dog vil lønkompensationsordningen kunne absorbere end del af stigningen

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil