; ;
Gemt

Ledigheden faldt med 9.700 fuldtidspersoner i august - største fald i statistikkens levetid

Danmarks Statistik har onsdag offentliggjort tal, der viser, at ledigheden fald med 9.700 fuldtidspersoner i august, og bringer dermed igen ledigheden under 5 pct. Faldet i arbejdsløsheden i august er den største månedlige fald, vi har set siden stati-stikken startede i 2007.

Nyhed

01. oktober 2020

Danmarks Statistik har onsdag offentliggjort tal, der viser, at ledigheden fald med 9.700 fuldtidspersoner i august, og bringer dermed igen ledigheden under 5 pct.

Faldet i arbejdsløsheden i august er den største månedlige fald, vi har set siden statistikken startede i 2007. Samtidig er ledighedskøen nu faldet med hele 19.800 personer siden ledigheden toppen i maj. Det er en rigtig god nyhed for de mange danskere, der nu har forladt ledighedskøen. Efter en voldsom stigning i ledigheden i foråret, havde jeg ikke forventet, at ledigheden ville falde så kraftigt hen over sommeren, som vi har set. Det skyldes, at store dele af dansk økonomi er kommet op i gear igen i forbindelse med genåbningen af samfundet. Det betyder, at virksomhederne igen er begyndt at ansætte medarbejdere.

Stigende smittespredning og nye restriktioner lægger dæmper på jobvæksten
Vi kan ikke forvente, at genopretningen af arbejdsmarkedet kommer til at gå i et lige så højt gear hen over efteråret. Det skyldes, at det stigende smittetryk og de nye restriktioner kan lægge en dæmper på forbruget herhjemme, og dermed være en kæp i hjulet på genopretningen af dansk økonomi.

De nye restriktioner vil lægge en dæmper på aktiviteterne i de ramte erhverv. Vi kommer derfor ikke til at se, at de brancher, der er underlagt restriktioner, kommer til at være den store jobmotor hen over efteråret. Det er nødvendigt at så snart smittespredning kommer under kontrol, skal restriktionerne lempes, så arbejdsmarkedet ikke bliver unødvendigt hårdt ramt. Samtidig er det nødvendigt at have fokus på hjælpepakker, der holder hånden under beskæftigelsen.

Glædeligt er det dog, at der i går blev sat gang i udbetalingerne af de indefrosne feriepengene. Udbetalinger af feriepengene kommer på et nærmest perfekt tidspunkt, hvor den stigende smittespredning i Danmark kan lægge en yderligere dæmper for forbruget.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil