; ;
Gemt

Mulig opdatering af meddelelsen om markedsafgrænsning

31. august 2020

EU-Kommissionen har tidligere på sommeren lanceret dets offentlige høring om meddelelsen om markedsafgrænsning (Market Definition Notice). Formålet er at undersøge, om der er behov for opdatering.

Kommissionen har tidligere på sommeren lanceret dets offentlige høring om meddelelsen om markedsafgrænsning som anvendt i EU-lovgivningen (Market Definition Notice). Meddelelsen – der er fra 1997 – bruges til at afgrænse det relevante produktmarked og geografiske marked i forbindelse med EU’s konkurrenceregler. Meddelelsen har derfor direkte eller indirekte betydning for de fleste virksomheder, indenfor alle brancher og på alle markeder.  

Formålet med høringen er navnlig at undersøge, om der på baggrund af de seneste års hastige udvikling er behov for opdatering af meddelelsen. I dets pressemeddelelse skriver Kommissionen blandt andet:  

[…] Forandringer såsom stigningen i den globale handel, herunder med større nye markeder, den gradvise eliminering af nationale handelshindringer i det indre marked, digitaliseringen og fremkomsten af store nye aktører i nogle sektorer, betyder, at mange markeder fungerer anderledes i dag end tidligere.  

Den aktuelle meddelelse om markedsafgrænsning stammer fra 1997 og adresserer måske derfor ikke alle relevante spørgsmål i dag med hensyn til afgrænsning af det relevante produktmarked og det relevante geografiske marked. Kommissionen har også hentet stor erfaring med markedsafgrænsning i alle disse år, teknikkerne har udviklet sig, og EU's domstole har givet yderligere vejledning.  

De bedste former for praksis, der kan udledes af denne udvikling, skal måske afspejles i en revideret meddelelse om markedsafgrænsning, og Kommissionen søger feedback herom fra interessenter.  

De oplysninger, der indsamles gennem den offentlige høring, vil udgøre en del af grundlaget for evalueringen. Kommissionen vil også undersøge, hvad der er bedste praksis i relation til markedsafgrænsning, udveksle synspunkter med nationale konkurrencemyndigheder, og den vil proaktivt engagere sig med eksperter samt repræsentanter for interessentgrupper.” 

Kommissionens høring er åben for interessenter frem til den 9. oktober 2020 og findes på Kommissionens Better Regulation-hjemmeside: EU competition law – market definition notice (evaluation)

Nedenfor findes links til følgende dokumenter: 

Kontakt

Handel

Tina Buur Johnsen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil