; ;
Gemt

Ny procedure ved import af frugt, grønt og plastkøkkenartikler

Fødevarestyrelsen oprettede d. 1. januar 2018 tre DPE’er (Designated Points of Entry) på Danmarks ydre grænse, hvor der skal foretages dokumentkontrol ved import til EU af frugt, grønt og plastkøkkenartikler under restriktion eller intensiveret kontrol.

Nyhed

Kommissionen har præciseret overfor Fødevarestyrelsen, at myndighedernes dokumentkontrol ved import af ikke-animalske fødevarer fra lande udenfor EU, som er underlagt restriktioner eller intensiveret, offentlig kontrol, skal foretages på den ydre grænse. For at efterkomme dette oprettede Fødevarestyrelsen d. 1. januar 2018 tre DPE’er (Designated Points of Entry) i henholdsvis Aarhus havn, Københavns frihavn og Københavns lufthavn. De tre DPE’er er indtil videre kun godkendt til at udføre dokumentkontrol. Såfremt en sending udtages til fysisk kontrol, skal den altså stadig sendes ind i landet til et midlertidigt godkendt kontrolsted med henblik på prøveudtagning.

Den eneste forskel for en importør af ikke-animalske fødevarer underlagt restriktion eller intensiveret, offentlig kontrol er derfor, at man fra 2018 skal forhåndsanmelde ankomsten af sendinger til det DPE, hvor sendingen kommer ind, i stedet for som tidligere at forhåndsanmelde til den lokale fødevarekontrolenhed.

Læs mere i denne nyhed fra Fødevarestyrelsen

Læs mere om procedurer for import af ikke-animalske produkter under restriktion eller intensiveret offentlig kontrol på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer