; ;
Gemt

Ny vækstplan for økologi

Regeringen har netop fremlagt sin vækstplan for økologi, der skal sikre økologiens fortsatte vækst i Danmark og gøre den mere markedsdrevet på sigt.

Nyhed

Dansk Erhverv | Fødevarer - 16. april 2018

Med en ny vækstplan for dansk økologi og mere end en mia. kroner til det såkaldte økologiske arealtilskud de næste to år vil regeringen og Dansk Folkeparti styrke Danmarks økologiske position. Der skal med andre ord sættes turbo på økologien.

Danmark er allerede i førertrøjen på mange områder, men 39 tiltag i en ny vækstplan for dansk økologi og mere end en mia. kroner til omlægning til økologi skal styrke fødevareerhvervet og sikre lettere adgang til det økologiske marked for flere.

For at udvikle økologien i Danmark yderligere besluttede regeringen og Dansk Folkeparti med Fødevare- og landbrugspakken, at der skulle nedsættes et økologisk erhvervsteam, der skulle komme med anbefalinger til, hvordan den økologiske sektor kan blive stærkere. Flere af Dansk Erhvervs medlemmer blev udpeget og deltog i arbejdet.

Det er blandt andet anbefalingerne fra det økologiske erhvervsteam, der nu munder ud i en vækstplan med 39 initiativer. Vækstplanen består af følgende indsatsområder:

• Investering i dansk økologi
• Mere natur på økologiske marker og et bedre klima
• Cirkulær økologi
• Det skal være lettere at være økolog
• Økologiske vækstmarkeder

For medlemmer af Dansk Erhverv er det interessant at bemærke, at planen blandt andet vil gøre lettere at sælge uindpakkede økologiske varer i detailhandlen som frugt og grønt samt brød og kødudskæringer, ligesom det skal være lettere at få det økologiske spisemærke i guld, hvor 90-100 procent skal være økologiske fødevarer. Derudover sætter planen også fokus på eksport af økologiske fødevarer samt økologisk affald i en cirkulær økonomi.

Her kan du læse hele Regeringens vækstplan for økologi.