; ;
Gemt

Nyt år - nye tærskelværdier for udbud

Fra 1. januar 2020 gælder der nye tærskelværdier for, hvornår offentlige opgaver og indkøb skal i udbud. Her kan du se, hvornår din virksomheds produkter eller ydelser skal udbydes.

Nyhed

Dansk Erhverv | Erhvervsjura - 14. januar 2020

Det er vigtigt at kende til udbudslovens tærskelværdier, når man som privat virksomhed sælger ydelser eller varer til det offentlige. Tærskelværdier varierer, alt efter hvilken del af det offentlige, der køber ind, og hvad der skal indkøbes. Tærskelværdierne ændres hvert andet år. De nye tærskelværdier gælder således for 2020 og 2021.

De vigtigste tærskelværdier for Dansk Erhvervs medlemmer er tærskelværdierne for salg af varer og tjenesteydelser. De er som følger:

 

Statslige myndigheder:

Regionale/kommunale myndigheder og offentligretlige organer mv.:

Almindelige tjenesteydelser

1.036.259 kr.

1.595.391 kr.

Vareindkøb

1.036.259 kr.

1.595.391 kr.

Indkøb af sociale og andre specifikke tjenesteydelser (udbudslovens afsnit III – ”light regimet”)

5.591.325 kr.

5.591.325 kr.


Hvis kontraktens samlede værdi ligger under tærskelværdien, kan en offentlig myndighed som udgangspunkt købe ind direkte hos en privat virksomhed uden en udbudsrunde. Det kræver dog, at indkøbet sker på markedsmæssige vilkår, og at kontrakten ikke har interesse for virksomheder i udlandet. Når offentlige indkøb ikke skal i udbud, bliver processen omkring kontraktindgåelsen ofte meget lettere og mindre omkostningstung for virksomhederne at komme igennem. Det er en væsentlig fordel for de virksomheder, der lever af at levere til det offentlige. 

Læs mere om specifikke tærskelværdier for delydelser, byggeanlæg mv. her: Tærskelværdier 2020 og 2021.

Brug for mere vejledning?
Har du spørgsmål til udbud over tærskelværdierne eller indkøb under tærskelværdierne, er du meget velkommen til at kontakte Dansk Erhvervs udbudsjurister:

Michael B. Andersen, advokat og chefkonsulent, mia@danskerhverv.dk og tlf.nr. 3374 6206.

Christian Lund Hansen, juridisk konsulent, clh@danskerhverv.dk og tlf.nr. 3374 6083.

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Michael Borring Andersen

Fagchef for offentlig ret, advokat, mediator