; ;
Gemt

Positivt med mere udenlandsk arbejdskraft

Det Radikale Venstre lægger i sin økonomiske plan op til at sænke beløbsgrænsen, så det bliver billigere at hyre udenlandsk arbejdskraft. Vigtigt initiativ i en tid, hvor arbejdsmarkedet strammer til, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

Pressemeddelelse 3. juni 2019

De radikale lægger i en ny økonomisk plan blandt andet op til at sænke den såkaldte beløbsgrænse med 100.000 kroner. I dag skal en udlænding, som kommer fra et ikke-EU-land skal tjene ca. 427.000 kroner for at arbejde i Danmark.

”Udenlandsk arbejdskraft er en nødvendig del af løsningen, hvis vi skal prøve at komme et voksende problem med forgæves rekrutteringer til livs, og så er det den korteste lige vej til at understøtte vækst og vedligeholde et økonomisk råderum på den korte bane,” siger arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Erhverv Peter Halkjær

Beskæftigelsen i Danmark har været stigende gennem de seneste mange måneder, og sætter hver måned nye rekorder. Mange virksomheder har svært ved at finde kvalificerede hoveder og hænder, og det vil øget adgang til udenlandsk arbejdskraft kunne hjælpe på.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil