; ;
Gemt

Stigende smitte preller foreløbigt af på ledigheden i USA

Torsdag blev der offentliggjort tal fra USA, der viser, at 712.000 amerikanere søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge. Ugens ledighedstal fra USA er samlet set god læsning, der viser, at den stigende smitte ikke for alvor har spændtben for genopretningen på arbejdsmarkedet.

Nyhed

03. december 2020

Torsdag blev der offentliggjort tal fra USA, der viser, at 712.000 amerikanere søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge. Det er fald på 75.000 personer i forhold til ugen før. Sidste uges ledighedstal blev dog samtidig opjusteret med 9.000 personer. Ugens ledighedstal fra USA er samlet set god læsning, der viser, at den stigende smitte ikke for alvor har spændtben for genopretningen på arbejdsmarkedet.

Det kan dog meget vel vise sig at være en stakket frist. Smitten i USA sætter i øjeblikket rekord, hvilket har fået en række delstater til at indføre nye restriktioner. Der er desværre også tegn på, at fremgangen i det vigtige amerikanske detailsalg er bremset op som følge af den stigende smitte. Ser vi hen imod årsskiftet, så er der en risiko for en ny stigning i ledigheden.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil