; ;
Gemt

Tilskud til opsøgende indsats på voksen-, efter- og videreuddannelse

Dansk Erhverv har i samarbejde med HK Handel og HK/privat indledt et projekt med fokus på virksomhedsopsøgende arbejde, der skal øge både virksomhedernes og medarbejdernes viden om de eksisterende muligheder for erhvervsrettet efter- og videreuddannelse.

Nyhed

Dansk Erhverv | UDDANNELSE - 29. oktober 2018

Et af hovedelementerne i trepartsaftale III fra oktober 2017 er en øget efterspørgsel af og lettere adgang til efter- og videreuddannelse.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en aftale om at afsætte en pulje på 100 mio. kr. til opsøgende arbejde henover aftaleperioden, som strækker sig over årene 2018-2021. Puljen skal finansiere opsøgende indsatser, der er målrettet udfordringerne med mangel på almene kompetencer og mangel på kvalificeret arbejdskraft på det danske arbejdsmarked.

De opsøgende indsatser skal være baseret på aftaler mellem arbejdsmarkedets parter. Det er en forudsætning for opnåelse af tilskud fra puljen, at det opsøgende uddannelsesarbejde gennemføres og finansieres i fællesskab mellem overenskomstparterne.

Dansk Erhverv er medinitiativtager på følgende to projekter:


• ”Sådan udnytter du mulighederne i digitalisering” - baseret på samarbejde mellem HK Handel og Dansk Erhverv som led i Butiksoverenskomsten.
• ”Lager og administration – hvor er du på vej hen?” – baseret på samarbejde mellem HK Handel, HK Privat og Dansk Erhverv som led i Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service.

Begge projekter har nu modtaget tilskud fra puljen til opsøgende arbejde.

Projekterne vil gennem dialog og virksomhedsbesøg i hele landet sætte fokus på de eksisterende muligheder for erhvervsrettet efter- og videreuddannelse, således at der også i fremtiden findes en arbejdsstyrke med de kompetencer, som virksomhederne efterspørger.

Projektets aktiviteter blev skudt i gang den 1. oktober 2018.

Er du interesseret?
Hvis din virksomhed har tiltrådt Butiksoverenskomsten eller Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service og I gerne vil høre mere om de efter- og videreuddannelsesmuligheder der findes, så er du velkommen til at tage kontakt til os.