; ;
Gemt

Vellykket digitalt OPS-udvalgsmøde med COVID-19, frikommuner og hjemtagning på dagsordenen

11. februar 2021

Et nyt år er allerede godt undervejs, og på trods af restriktionerne lykkedes det også for Dansk Erhvervs OPS-udvalg at komme i gang med mødesæsonen for 2021. På et møde torsdag den 4. februar mødtes udvalget for første gang i 2021 på Microsoft Teams, da det fortsat ikke er muligt at mødes fysisk på Børsen.

Ved mødet fortalte Markedschef Morten Jung om arbejdet for at styrke offentlig-privat samarbejde i det kommende år, hvor vi bl.a. håber at se den nye OPS-enhed i fuldt flor. Der er afsat penge til enheden i årets Finanslov, men de konkrete rammer for enhedens arbejde mangler endnu at komme på plads.

Der blev også lejlighed til at vende Dansk Erhvervs arbejde med forudbetalinger i den offentlige sektor, der er særdeles aktuelt, efter den nuværende nedlukning blev en realitet. Regeringen ønsker at forlænge den midlertidige aftale, som giver kommuner og regioner mulighed for at forudbetale ydelser for op til 1 mio. kr. Et tiltag, som vi i Dansk Erhverv støtter, men stadig gerne ser, at kommunerne i større grad benytter sig af.

Også regeringens frikommuneforsøg var på dagsordenen, da udspillet desværre rummer nogle gevaldige tidsler. En af disse er, at de medvirkende kommuner får mulighed for at afvige fra borgerens frie valg på ældreområdet. Foreløbig har der dog været positive indikationer fra to af de medvirkende kommuner, som heldigvis giver udtryk for, at de foreløbig ikke har planer om at afvige fra borgerens frie valg. Vi følger dog forsøget med stor interesse og håber, at det på sigt giver anledning til en styrkelse af samarbejdet mellem det offentlige og private.

Hjemtagningsanalyse på vej
Endeligt fik udvalgsmedlemmerne også en foreløbig præsentation af Dansk Erhvervs nye medlemsundersøgelse om hjemtagning. En analyse, som vi ser frem til at folde ud i løbet af foråret.

Skulle du have interesse for analysen og ønsker at vide mere om den, så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Kontakt

Sundhed og Life Science

Mads Ravndrup Thomsen

Chefkonsulent
Offentlig-privat samarbejde

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil