; ;
Gemt

Vinderne af Fagprøveprisen 2020 er fundet

18. september 2020

Dansk Erhverv kunne i samarbejde med HK Handel og HK Privat den 18. september 2020 kåre årets tre bedste fagprøver inden for henholdsvis detailhandelsuddannelsen og Handelsuddannelsen.

Hvert år laver danske elever inden for handelsområdet solide og gode fagprøver. Nogle af dem af skiller sig ud ved at være unikke og fange tidens tendenser. De bliver hædret med Fagprøveprisen 2020. Årets udgave af prisen, den 22. af slagsen, er netop blevet uddelt i Børsbygningen i hjertet af København.

Detailhandel
Louis James Hogg løb med førstepladsen hos eleverne fra detailhandelsuddannelsen og den medfølgende præmie på 25. 000 kroner. Han er udlært hos Firtal Web A/S. Louis er en af de første elever i landet, der har gennemført detailuddannelsen med specialet Digital handel. Trine Balle Thaysen fik en flot andenplads og 20.000 kroner. Hun er udlært hos Paustian i Aarhus. Endelig gik 3. præmien og 15.000 kroner til Christina Weybøl Techt. Hun er udlært i Matas i Kastrup. 

B2B Handel
Inden for Handelsuddannelsen løb Nicki Rye Schou med førstepladsen og den medfølgende præmie på 25. 000 kroner. Han er udlært hos Selected, Bestseller. Caroline Pasch fik en flot andenplads og 20.000 kroner. Hun er udlært hos Davidsen Tømmerhandel i Odense. Endelig gik 3. præmien og 15.000 kroner til Nicolai Emil Skov. Han er udlært hos Ørbæk Autogenbrug.

Laurits Rønn, viceadm. direktør, Dansk Erhverv, Simon Tøgern, sektorformand, HK/Privat og Mette Høgh, Formand, HK Handel Hovedstaden, holdt taler og overrakte diplomer og blomster til de glade vindere. De lagde ikke skjul på, at de er stolte over at være med til at hylde de bedste elever inden for de to store erhvervsuddannelser på handelsområdet.

Husk det gode købmandskab
Laurits Rønn påpegede i sin tale, at vi i Danmark altid har levet af at handle med hinanden og med resten af verden. Corona har dog vendt op og ned på meget, og det udfordrer også dansk handel. Heldigvis har Danmark altid været gode til at vende udfordringer til muligheder, og det er der mere end nogensinde brug for, at vi gør nu.

For handelserhvervene betyder det, at vi skal fortsætte og styrke den digitale omstilling samtidig med, at Danmark skal være foregangseksempel i den grønne omstilling, når bæredygtigt forbrug for alvor kommer til at diktere forbrugernes adfærd, sagde Laurits Rønn blandt andet.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil