; ;

07. december 2022

Foto: Musikkens Hus Presse & Nicholas Cho

Koncertsalen er hjertet i Musikkens Hus. Her kan gæsterne tage plads i en af de 1.198 røde stole og lade sig bevæge af musikken. Koncertsalen har – i modsætning til andre koncertsale – indkigspartier, så gæsterne kan kigge ind i salen, mens der er prøver og andre forberedelser inden koncertstart. Salen er skabt til klassiske koncerter, men bruges også til rytmisk musik, foredrag og erhvervsarrangementer.

AALBORG SYMFONIORKESTER har base i Musikkens Hus på havnefronten i Aalborg med udsigt over Limfjorden. Huset er musikalsk samlingspunkt for nordjyderne. I oktober 2022 gav Aalborg Symfoniorkester en klangfyldt koncert med værker af Bach, Brahms og Penderecki. Det var første koncert efter offentliggørelsen af, at den 35-årige amerikaner Joshua Weilerstein bliver ny chefdirigent for Aalborg Symfoniorkester fra efteråret 2023.

Joshua Weilerstein er et stort, internationalt navn. Han var bare 21 år, da han som den yngste nogensinde i 2009 vandt den prestigefyldte danske Malko-konkurrence for unge dirigenter. I dag bor han i London, hvorfra han har en karriere som gæstedirigent over hele kloden og har skabt tætte relationer med mange af verdens fineste orkestre og solister.

Et stærkt musikalt trekløver: Adm. direktør, CEO, Lasse Rich Henningsen (tv.), Joshua Weilerstein(mf.) & Aalborg Symfoniorkesters kunstneriske chef, Tecwyn Evans (th.).

Aalborg Symfoniorkester blev grundlagt i 1943, under 2. Verdenskrig. Grundlægger Jens Schrøder og de øvrige personer omkring orkesteret ønskede at skabe et synligt orkester, der skulle levere musik med entusiasme og passion – til alle borgere, uden sociale skel. Det er den arv, orkestret i dag bringer videre.

Joshua Weilerstein tiltræder som chefdirigent for Aalborg Symfoniorkester i en tre-årig periode fra sæsonen 2023-24. Det er første gang i otte år, at Aalborg Symfoniorkester får en chefdirigent.

Aalborg Symfoniorkester er et landsdelsorkester med 65 musikere.

 

FIK DU LÆST?