; ;

05. september 2023

Complete Vocal Institute er som Europas største sanginstitut for professionelle og semiprofessionelle sangere vant til at operere i en international branche med elever fra hele verden. Men nu venter det amerikanske marked, hvor Complete Vocal Institute vil slå igennem med målrettet e-commerce og online sangundervisning for professionelle.

Af: Liv Østerstrand Rasmussen Foto: Mads Rydberg Larsen

Europas største sanginstitut for professionelle og semiprofessionelle sangere ligger midt i København. Sanginstituttet hedder Complete Vocal Institute og har eksisteret siden 2005, men er for længst blevet en international succes med brugere i hele verden. Sanginstituttet har i samarbejde med forskere og specialister udviklet en helt særlig sangteknik - Complete Vocal Technique - som bruges af professionelle og semiprofessionelle sangere, der har adgang til online gruppeundervisning og en app, der gør sangtræning tilgængelig for sangere, uanset hvor de er.

Nu er Complete Vocal Institute klar til at stille skarpt på det amerikanske marked, hvor potentialet for online sangundervisning er kæmpestort. Det fortæller kommunikationschef og underviser, Michelle Sanders:

“USA er et kæmpe marked for blandt andet e-commerce. Det amerikanske marked har blandt andet hele den store folkemusiktradition, vi kender i rock, singer/songwriter og rythm and blues samt klassisk, og derfor har det rigtig mange muligheder for os. Vi kan kun se mange forcer, der gør, at vi vil begynde på det amerikanske marked.

Stifter og adm. direktør, Cathrine Sadolin, beskriver, at de allerede er langt i planlægningsfasen:

“Vi har lavet et megastort benarbejde inden, hvor vi for eksempel har været på forskellige amerikanske universiteter for at holde forelæsninger om vores forskning og undervisning. Og så har vi arbejdet med at lave en masse forskningsbaserede artikler, og det er det, som blandt andet baner vejen for os. Vores sangteknik er baseret på vid skabelig forskning, så på den måde hører de om os ad den videnskabelige vej.”

Ifølge VP of Research & Collaboration, Mathias Aaen, er det især universiteter og konservatorier, der er relevante samarbejdspartnere i USA.

“Mange steder underviser man allerede i vores teknikker. Så for os er det interessant at tage del i den undervisning og sikre kvaliteten og formidlingen af vores teknikker og forskning på et højt niveau til professionelle sangere, så de får lært det bedst muligt,” siger han.

Fik du læst?