Engroshandel (B2B)

Indhold

Kurser og events Analyser om engroshandel Kontakt os Agendaer Kontakt Nyhedsbrev

Mød Lotte Engbæk Larsen på Twitter

Handelsvirksomheder (B2B)
Dansk Erhverv repræsenterer et bredt udsnit af danske handelsvirksomheder med salg til professionelle. De danske handelsvirksomheder omfatter blandt andet engroserhvervene, agenturhandlen, og producenter af vin og spiritus.

Dansk Erhverv arbejder for at skabe mere opmærksomhed om handelssektorens betydning og bedre rammebetingelser for fortsat udvikling, innovation og vækst.

Vi arbejder blandt andet for:

Bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft
Handelsvirksomheder befinder sig som andre dele af erhvervslivet i en stadig hårdere konkurrence om den kvalificerede arbejdskraft. Desværre står særligt engrosvirksomhederne svagere end mange andre virksomheder, fordi de ofte lever livet i kulissen – uden for unge menneskers opmærksomhed, når de skal vælge karrierevej.

Fair regulering
B2B-virksomhederne i handelssektoren er sjældent de, som brokker sig mest højlydt i den offentlige debat om ændret eller ny regulering. Ikke desto mindre rammes de af lovgivning på en bred front – fx i forhold til miljø-, arbejdsmiljø-, energi-, produktsikkerheds-, mærknings- og dokumentationskrav.

Mere digitalisering 
Digitalisering er vejen til endnu stærkere produkter og løsninger i handelsvirksomhederne. Den centrale position i værdikæden betyder, at digitaliseringen øger fleksibiliteten i samhandlen imellem virksomhederne, den fjerner fordyrende led og understøtter effektive vareflows fra producentleddet og ud i kædens yderste led til den private forbruger.

Det betyder, at digitale salgskanaler styrker muligheden for effektiv handel imellem professionelle, og som digitalisering vinder yderligere indpas på de globale handelsmarkeder, er også udbredelsen af salg via digitale kanaler på fremfærd på tværs af B2B-virksomhederne i handelssektoren.  

Engrossektoren – den usynlige værdiskaber
166.000 danskere er i dag ansat i de i alt 15.000 danske engrosvirksomheder, der omsætter for 916 mia. kr. årligt, hvilket understreger handelsvirksomhedernes samfundsmæssige- og økonomiske betydning for Danmark.

Handelsvirksomheder med salg til professionelle indgår ofte i lange og komplekse værdikæder, og især for engrosvirksomheder kendetegner markedsvilkårene sig ved, at grossisterne er placeret centralt i værdikæden som bindeled mellem forskellige sektorer og med handel og leverancer på tværs af forskellige brancher og forskellige virksomheder.

Læs Dansk Erhvervs rapport om den danske engrossektor: Engroserhvervene: Værdiskaber i kulissen

På agendaen lige nu

Kontakt

Handel

Lotte Engbæk Larsen

Markedschef
Medarbejderprofil