Politik og analyser

Engroshandel

Engroserhvervene spiller en vigtig rolle i samfundsøkonomien som bindeled mellem sektorer og virksomheder. Dansk Erhverv arbejder for at skabe optimale rammebetingelser for de danske engrosvirksomheder, så de kan fortsætte med at skabe innovation, udvikling og vækst.

Politisk område

Engros – den usynlige værdiskaber

155.000 danskere er i dag ansat i de i alt 15.000 danske engrosvirksomheder. Engrosvirksomhederne leverer produkter og løsninger til andre virksomheder og fungerer dermed som et vigtigt bindeled i økonomien.

Engroserhvervene skaber vækst, innovation og beskæftigelse, men lever ofte livet skjult i kulissen.

Dansk Erhverv repræsenterer et bredt udsnit af de danske engrosvirksomheder og arbejder for at skabe mere opmærksomhed om engrossektorens betydning og bedre rammebetingelser for fortsat udvikling, innovation og vækst.

Vi arbejder blandt andet for:

Bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft
Engrosvirksomhederne befinder sig som andre dele af erhvervslivet i en stadig hårdere konkurrence om den kvalificerede arbejdskraft. Desværre står engrosvirksomhederne svagere end mange andre virksomheder, fordi de ofte lever livet i kulissen – skjult for de unge mennesker, der skal vælge karrierevej.

Fair regulering
Handelsvirksomhederne i engrosbranchen er sjældent de, som brokker sig mest højlydt i den offentlige debat om ændret eller ny regulering. Ikke desto mindre rammes de af lovgivning på en bred front – fx i forhold til miljø-, arbejdsmiljø-, energi-, produktsikkerheds-, mærknings- og dokumentationskrav.

Mere digitalisering
Digitalisering er vejen til endnu stærkere produkter og løsninger i engrosvirksomhederne. Med digitalisering kan virksomhederne tage udgangspunkt i det, de allerede er gode til og sætte strøm til både gamle og nye produkter og ydelser.

Læs Dansk Erhvervs rapport om den danske engrossektor
Engroserhvervene: Værdiskaber i kulissen

På agendaen lige nu

Markedschef Lotte Engbæk Larsen på Twitter

Kontakt

Spørgsmål om engroshandel? Kontakt Dansk Erhverv

Handel

Lotte Engbæk Larsen

Markedschef
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet Handel

Få seneste nyt på handelsområdet

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.