; ;

DAPP - Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram

Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram er et nationalt samarbejdsprogram med lande i Mellemøsten og Nordafrika, der skal styrke dansk handel. Programmet skal bidrage til at styrke de økonomiske og politiske muligheder, i MENA-regionen, gennem lokale og regionale partnerskaber.

Projektlandene er Marokko, Tunesien, Egypten og Jordan og målet er jobskabelse og etablering af start-ups gennem digitalisering, life-science, grøn omstilling, klima, energi og miljø, udvikling af turisme, m.v.

Indsatserne understøttes af Dansk Erhvervs Ambassadørkorps og medlemmer. Implementering, nødvendige indsigter og viden leveres af lokale partnere, herunder handelskamre, universiteter og NGO’er, for at sikre programmets succes.

Via DAPP kan vi etablere stærkere handelsbånd mellem Danmark og MENA-regionen, og samtidig skabe lokal vækst. Der vil være et særligt fokus på kvinder, og fremme af deres rolle i civilsamfundet netop gennem uddannelse, iværksætteri og SMV’er.

Vi forventer en deltagelse af medlemmer, der spænder fra den vækstende start-up til den store virksomhed, der har udviklet sig gennem generationer.

Fakta om DAPP

  • 50.000 unge, på tværs af programlandene, skal være kommet i arbejde enten via selvstændigt iværksætteri eller understøttelse af arbejdspladser gennem udvidet produktion, eksport og arbejdsmarkedsforhold.
  • Målgruppen er veluddannede, arbejdsløse unge. Man ønsker at holde på disse, netop for at undgå et ”brain-drain” i regionen, og dermed kunne benytte sig af deres ressourcer til at opbygge landenes økonomier og politiske systemer.

 

Yderligere information om DAPPs ambassadørkorps

 

Læs om den officielle lancering af DAPP: 

Andre relevante fokusområder

Kontakt

Spørg Lucas Højbjerg om Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram

Erhvervspolitik & Analyse

Lucas Højbjerg

Politisk konsulent og DAPP-projektleder
Medarbejderprofil