Gemt

Dansk Erhverv: Trepart sikrer integration og arbejdskraft

Arbejdsmarkedets parter har sammen med regeringen netop indgået en aftale om en forlængelse af Integrationsgrunduddannelsen, IGU, for flygtninge.

Nyhed

Pressemeddelelse 25 februar 2019

”Integrationsgrunduddannelsen er en vigtig trædesten for flygtninges vej ind på arbejdsmarkedet, derfor er jeg glad for, at vi sammen med lønmodtagerorganisationerne og regeringen nu er kommet i mål med en trepartsaftale om en videreførelse af IGU’en de kommende tre år,” siger direktør i Dansk Erhverv Laurits Rønn.

Dansk Erhverv peger blandt andet på, at flere flygtninge i arbejde kan hjælpe nogle af de virksomheder, som mangler arbejdskraft.

”Vi står med en hel del virksomheder, der ikke kan finde den arbejdskraft, som de har brug for. Derfor er det afgørende, at det lykkedes at få så mange flygtninge og andre uden job i beskæftigelse,” siger Laurits Rønn.

De foreløbige erfaringer viser, at IGU’en er et godt værktøj til dette formål. Ordningen styrker flygtningenes produktivitet og faglige, sproglige og sociale kompetencer. 1.890 flygtninge er lige nu på vej gennem en integrationsgrunduddannelse, og med den nye aftale vil det også være en mulighed for mange flere flygtninge fremadrettet.

Kontakt os

Direktionen

Laurits Rønn

Viceadm. direktør
Medarbejderprofil