Gemt

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt: Vi skal have lettet de bøvlede arrangementsregler

06. juni 2024

Jakob Engel-Schmidt lovede blandt andet at kigge nærmere på de bøvlede ansøgningsregler og krav til arrangører af kulturevents, da han gæstede Dansk Erhvervs Kulturnetværk. Mødet bød også på en status på etableringen og udviklingen af Kulturens Analyseinstitut. 

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt havde et positivt budskab med, da han torsdag 30. maj gæstede Dansk Erhvervs Kulturnetværksmøde:

”Jeg er er klar over, at der en række bøvlede regler og krav, som giver jer besvær, ikke mindst BR18 (bygningsreglementet). Det vil jeg meget gerne kigge på, så I kan få nogle bedre vilkår.”

Det vakte begejstring hos deltagerne og Dansk Erhverv, forklarer Michael Folmer Wessman, som er chefkonsulent i Dansk Erhverv:

”Det er nogle regler, der gør livet besværligt for mange virksomheder og arrangører af kulturevents, og derfor har vi i Dansk Erhverv længe arbejdet for, at der bliver taget et opgør med dem. Derfor er vi selvsagt tilfredse med, at ministeren vil sætte sig for bordenden og tage livtag med byrderne.”

Ros for godt samarbejde
Ministeren var inviteret med til mødet for at drøfte aktuelle kulturpolitiske emner - blandt andet de betydelige aftaler, der i hans ministertid er blevet landet på området, herunder en ny filmaftale og medieaftale.

Det blev naturligvis også til en debat om den aktuelle museumsreform, som med 75 mio. kr. årligt permanent giver området et stort og længe tiltrængt løft. En museumsreform som Dansk Erhverv derudover generelt er godt tilfredse med, da den ifølge Michael Folmer Wessman ”både skaber stabilitet og understøtter de nødvendige udviklingsmuligheder”.

Kulturministeren kvitterede også for samarbejdet undervejs, og roste desuden kulturnetværkets leder, Dorthe Weinkouff Barsøe, for hendes indsats i arbejdsgruppen, der op til museumsreformen, havde udarbejdet en række principper og modeller til reformarbejdet. Arbejdsgruppens arbejde havde været en vigtig trædesten for reformarbejdet. 

Fra de deltagende medlemmer blev der både sendt roser og spurgt ind til detaljer i reformaftalen, men også afskrivningsmuligheder på kunstkøb og flere UNESCO-udnævnelser blev berørt som vigtige emner for kultur- og oplevelsesmedlemmerne.

Kulturens værdi og brancheblik
Netværksmødet bød også på et gensyn med direktør i Kulturens Analyseinstitut, Esben Danielsen, der gav en status på etableringen og udviklingen af instituttet.

Han havde ved udnævnelsen været med på et tidligere møde i Kulturnetværket, men kunne nu efter halvandet år i stolen følge op på de konkrete indsatser. 

Ud over at komme på plads med bestyrelse og sekretariat, fortalte Esben Danielsen, at han og kollegaerne har brugt den første tid på at møde, forme og teste forskellige tilgange og teser på området for kulturanalyse.

Det er endt med et særligt fokus på frivillighed, unges trivsel og bæredygtighed. Samtidig er der udviklet et brancheblik, med afsæt i scenekunstbranchen. 

Om Dansk Erhvervs Kulturnetværk

Dansk Erhverv samler en lang række af de største kulturvirksomheder på tværs af museer og udstillingssteder, koncert- og festivalarrangører, zoologiske anlæg, kunsthandlere symfoniorkestre og attraktioner mv. I Kulturnetværket er 70 kulturmedlemmer repræsenteret sammen med ca.  15 brancheorganisationer på området.

 

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Michael Folmer Wessman

Fagchef for kultur
Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent