; ;
Gemt

Dansk Erhverv opfordrer til at udskyde ikrafttræden af nye regler for engangsplastprodukter for at passe på miljøet og økonomien

13. april 2021

Dansk Erhverv bakker op omkring en EU-regulering og forbud mod visse engangsplastprodukter, men den stærkt forsinkede fortolkningsvejledning kræver, at ikrafttrædelsen bør udsættes. Ellers vil det give virksomhederne økonomiske tab, mener Dansk Erhverv.

Som følge af Kommissionens stærkt forsinkede offentliggørelse af forordningen, fortolkningsvejledningen, trykfiler, mm., herunder præcisering af klare regler for, hvad der må markedsføres efter den 3. juli 2021, er det ikke muligt for virksomheder at tilpasse sig reglerne inden for direktivets fastsatte tidsfrister.

Konsekvenserne vil være store økonomiske tab og kassation af produkter, som medfører en unødvendig miljøbelastning. Kerneprincippet i Engangsplastdirektivet er netop at komme et unødvendigt ressourceforbrug til livs, hvilket Kommissionens forsinkelser på den måde faktisk kommer til at modvirke.

Dansk Erhverv har derfor presset på for at EU-Kommissionen udskyder ikrafttrædelsen af direktivet med 12 måneder.

Du kan læse mere om Dansk Erhvervs holdning til reglerne her: Dansk Erhvervs høringssvar til bekendtgørelse om forbud mod visse engangsplastprodukter og krav om mærkning af visse andre engangsplastprodukter (danskerhverv.dk).