; ;
Gemt

Forsøg med VEU-godtgørelse ved 100 pct. fjernundervisning

Med Trepartsaftalen om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse er det bestemt, at det skal være mere attraktivt at gennemføre digitale læringsforløb. Der er således lagt op til, at der igangsættes et forsøg med VEU-godtgørelse ved fuld eller 100 pct. fjernundervisning i AMU.

Nyhed

Dansk Erhverv | UDDANNELSE - 29. oktober 2018

For nogle medarbejdere kan det være svært at finde balancen mellem arbejdsliv og privatliv – også kaldet work-life balance. Det kan derfor virke som en stor belastning at skulle prioritere og afsætte tid og energi til efteruddannelse og kompetenceudvikling. Samtidig oplever virksomheder at skulle undvære medarbejdere i længere perioder og på bestemte tidspunkter, hvor det ikke nødvendigvis passer ind i virksomhedens tilrettelæggelse af arbejdstider m.v. Virksomheder og deltagere har derfor i lang tid efterspurgt mere fleksible og tilgængelige AMU-kurser, således at undervisningen kan tilrettelægges efter både virksomhedens og den enkeltes individuelle behov.

Efter nugældende regler er det en forudsætning for at søge VEU-godtgørelse i forbindelse med et AMU-kursus, at 25 pct. af kurset gennemføres som klasseundervisning, hvor kursisten er fysisk tilstede. Resten kan gennemføres som fjernundervisning.

Med Trepartsaftalen om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse er det bestemt, at det skal være mere attraktivt at gennemføre digitale læringsforløb. Der er således lagt op til, at der igangsættes et forsøg med VEU-godtgørelse ved fuld eller 100 pct. fjernundervisning i AMU. Med forsøget lempes reglerne, så det bliver muligt at opnå VEU-godtgørelse ved deltagelse i AMU tilrettelagt som mellem 75 og 100 pct. digitalt læringsforløb som fjernundervisning, og undervisningen afsluttes med en prøve.

Med forsøget forpligtes deltagende AMU-skoler til at oplyse på Efteruddannelse.dk, at AMU-kurset gennemføres som fjernundervisning.

Forsøget løber frem til udgangen af 2021.

Ønsker du at vide mere om efteruddannelse og VEU-godtgørelse kan du kontakte Dansk Erhverv.

Du kan læse mere om, hvordan du sender dine medarbejdere på efteruddannelse i de guides, som Dansk Erhverv har udviklet. Læs mere her: