; ;
Gemt

Hvor findes de gode standardkontrakter?

Gode kontrakter er guld værd. Dansk Erhverv har en række af standardkontrakter, dokumenter og skabeloner, som er tilgængelige for vores medlemmer. Standardkontrakter er dog aldrig en ”one size fits all” og standardkontrakter skal derfor altid tilpasses den konkrete situation.

Nyhed

Dansk Erhverv | Erhvervsjura - 19. september 2019

Når man har fundet sin fremtidige samarbejdspartner, det værende en ansat, en leverandør, eller noget helt tredje, melder det næste spørgsmål sig helt naturligt. Hvordan formaliserer man så det, man nu engang er blevet enig om?

Mundtlige aftaler er ligeså bindende som skriftlige
Udgangspunktet efter dansk ret er, at en mundtlig aftale er lige så bindende som en skriftlig. Når det så er sagt, så har man normalt større udfordringer med at bevise, at der reelt har været en mundtlig aftale, og særligt hvad aftalevilkårene har været. Derfor er vores anbefaling altid, at få aftalen formaliseret i en skriftlig aftale eller kontrakt – kært barn har mange navne.

Hvad bruger man standardkontrakter til?
Det næste spørgsmål i rækken er så: Hvad skal der stå i en sådan aftale? Der findes rundt omkring på internettet forskellige standardaftaler- eller kontrakter, der enten kan anvendes gratis eller mod betaling. Fælles er dog, at der er tale om standarddokumenter, hvorfor disse i meget sjældent kan anvendes direkte uden tilpasning. Den primære fordel ved standarddokumenter er derimod, at de kan tjene som forhandlingsgrundlag, inspiration ved udarbejdelse af ens egen kontrakt, eller til at dobbelttjekke, at det udkast modparten har sendt frem, også indeholder alle de punkter en sådan aftale normalt indeholder.


Hvad får jeg hos Dansk Erhverv?
Hos Dansk Erhverv har vi en række standardaftaledokumenter, som medlemmerne har adgang til via vores hjemmeside. Vores kontrakter er tematisk delt op i ansættelsesretlige dokumenter og erhvervsjuridiske. I begge kategorier har vi persondataretlige dokumenter.  Dansk Erhvervs medlemmer har derudover - alt efter ens type af medlemskab-  mulighed for, at få aftalerne gennemgået og tilpasset af en af Dansk Erhvervs jurister. Dansk Erhvervs standardaftaler kan findes ved at gå ind på Dansk Erhvervs’ hjemmeside under Rådgivning, Værktøjer og Kontrakter, eller ved at anvende følgende link: Dansk Erhvervs kontrakter 

Tjek også Patent og Varemærkestyrelsen
En anden mulighed – hvis fokus er på patenter, varemærker og/eller innovation- er patent- og varemærkestyrelsens hjemmeside. Her findes der en række standardkontrakter der kan anvendes til brug ved handel med patenter og brugsmodeller, samt en standardkontrakt til brug ved udviklings- og innovationssamarbejder.

Se ogsåPatent- og Varemærkestyrelsens standardkontrakter.

Kontakt

Spørg om kontrakter

Handel

Tina Buur Johnsen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil