; ;
Gemt

Medlemmerne spørger: Hvad vil et hårdt Brexit betyde for, hvordan vi behandler personoplysninger om britiske kunder?

03. december 2020

Vi sælger varer fra vores danske netbutik til det engelske marked og behandler derfor personoplysninger om vores engelske kunder. Hvad gør vi fra 1. januar 2021, hvis det bliver et ”hard Brexit”?

I den seneste tid har vi fået en del henvendelser fra danske netbutikker, der sælger deres varer til det engelske marked. De spørger, om de uden videre kan fortsætte med behandle oplysninger om deres engelske kunder efter et ”hard Brexit”.

Hvis din virksomhed er etableret inden for EU – fx i Danmark – skal du overholde GDPR. Det gælder også, når du behandler oplysninger om personer i tredjelande, fx i Storbritannien. Det vil være Datatilsynet i Danmark, der kan gribe ind, hvis du ikke overholder reglerne.

I den nævnte situation, hvor en dansk virksomhed behandler oplysninger om personer bosat i Storbritannien og ikke overfører personoplysninger til Storbritannien, vil et ”hard Brexit” derfor ikke give problemer.

Overførsel af personoplysninger til Storbritannien
Hvis du derimod videregiver eller overfører personoplysninger til virksomheder (dataansvarlige eller databehandlere) i Storbritannien, er der meget mere at tænke over. Efter nytår vil Storbritannien blive betragtet som et tredjeland. Hvis der ikke kommer en aftale om, at Storbritannien kan betragtes som et sikkert tredjeland, kan du ikke længere frit overføre personoplysninger til England. Du skal have et såkaldt ”overførselsgrundlag”. Der findes forskellige overførselsgrundlag. Det kan du læse mere om i vores tidligere artikler.

Læs mere om overførsel af personoplysninger til Storbritannien her:

Efter Brexit - Dataoverførsel til Storbritannien (danskerhverv.dk)

Er du klar til Brexit?

Hvad betyder Brexit for din virksomhed? (danskerhverv.dk)

Kontakt

Digital Handel

Tina Morell

Chefkonsulent