Ferie

Feriefridage

Feriefridage er betalte fridage, der kommer ud over ferielovens 5 ugers ferie. Feriefridage er ikke reguleret af ferieloven, men af en kollektiv overenskomst eller en individuel aftale.

Guide

Feriefridage efter en kollektiv overenskomst

Hovedparten af Dansk Erhvervs overenskomster giver ret til 5 feriefridage enten pr. ferieår eller pr. kalenderår. Det er ofte en betingelse for at have ret til feriefridage, at medarbejderen har været ansat i virksomheden i 9 måneder.

Eksempel
En medarbejder tiltræder en stilling den 1. juni 2017. Ansættelsesforholdet er omfattet af en overenskomst, der efter 9 måneders ansættelse, giver ret til 5. feriefridage pr. ferieår. Pr. 1. marts 2018 har medarbejderen ret til 5 feriefridage, som medarbejderen kan bruge inden den 30. april 2018.


Hvis en medarbejder ikke arbejder på fuld tid, vil medarbejderen som udgangspunkt kun have ret til et forholdsmæssigt antal feriefridage.

Feriefridage bliver ofte omregnet til og afholdt som timer. På den måde vil den medarbejder, der arbejder på fuld tid have ret til 37 feriefritimer, mens den medarbejder, der arbejder 20 timer om ugen, vil have ret til 20 feriefritimer.

Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at få adgang til artiklen

Det er kun medlemmer af Dansk Erhverv, der har adgang til vores artikler og værktøjer.

Endnu ikke bruger? Opret dig

Andre relaterede guides i temaet

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.