; ;
Gemt

Hjemsendte medarbejdere kan opgradere digitale kompetencer

24. marts 2020

Når virksomheder hjemsender medarbejdere i forbindelse med corona-udbruddet, kan det være en anledning til at ruste sig til fremtiden og opgradere medarbejdernes digitale kompetencer. Det er nemlig op mod hver tredje medarbejder, der føler sig dårligt uddannet på it-fronten.

De fleste af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder, 72 procent, har sendt medarbejdere hjem i forbindelse med corona-krisen. Det viser en ny undersøgelse. Virksomhederne har taget mange forskellige løsninger i brug, og vilkårene for medarbejderne er meget forskellige fra branche til branche. For eksempel forventer 43 procent af medlemmerne, at de kommer til at gøre brug af muligheden for lønkompensation.

”For nogle virksomheder kan det derfor give mening at bruge situationen til at opgradere medarbejdernes digitale kompetencer, så både medarbejdere og virksomhed står bedre rustet, når landet og økonomien åbner igen,” siger chefkonsulent Poul Noer, Dansk Erhverv.

En anden undersøgelse fra Dansk Erhverv dokumenterer, at cirka hver tredje medarbejder i medlemsvirksomhederne føler sig dårligt uddannet på it-fronten.

”Når de mest digitale virksomheder samtidig har den højeste produktivitet, vil det være oplagt at benytte muligheden for at opgradere medarbejderne,” påpeger Poul Noer.

To højaktuelle gratis webinarer fra Dansk Erhverv om ”Den digitale arbejdsplads”
Den første er allerede onsdag den 25. marts 2020 med titlen: ”Sådan skaber du den rigtige it-infrastruktur i din virksomhed”.

Den anden er torsdag den 26. marts 2020 med titlen: ”Sådan får du mest ud af dagene på dit hjemmekontor”.

Bliv mere digital med e-læring og e-bøger
Der findes mange værktøjer inden for e-læring og e-bøger, som de færreste kender. Universiteter som Harvard og MIT - Massachusetts Institute of Technology har gratis online kurser, ligesom der findes samlede overblik på for eksempel EduX og Coursera, hvor virksomheder som Microsoft tilbyder kurser i alt fra Excel til avanceret maskinlæring.

Syv bud på gode hjemmesider

Elements of AI
Det er et online kursus, udviklet i Finland, som er rigtig godt til at give personer uden teknisk baggrund en grundlæggende forståelse for, hvad kunstig intelligens og maskinlæring er, og hvordan det fungerer. Der er allerede en fortsættelse i støbeskeen, som handler om, hvordan man rent faktisk bygger AI-systemer, så hvis du er interesseret i kunstig intelligens, er det et godt sted at starte.

Tilgå kurset her: Elements of AI - Course overview.

SikkerDigital.dk
Det er en portal, hvor borgere, virksomheder og myndigheder kan få viden og vejledning om it-sikkerhed. Under myndighedsfanen er der en række specifikke e-læringskurser målrettet for eksempel administrative medarbejdere, ledere og HR-medarbejdere.

Tilgå portalen her: Sikker Digital - Uddannelse og awareness.

Alexandra Instituttet
Det har udgivet en række e-bøger om blandt andet AI og smarte produkter, som kan være et godt sted at starte, hvis du er nysgerrig på, om det er noget for din virksomhed.

Læs mere her: Sådan kan IoT og digitalisering optimere din forretning) og E-bogen til dig, der ønsker vækst med kunstig intelligens.

edX
Den er for de lidt mere avancerede. Der ligger en lang række kurser i computerscience og datascience fra en række internationale topuniversiteter.

Læs mere her: Edx.org.

Coursera
Den tilbyder tilsvarende kurser fra førende universiteter.

Læs mere her: Coursera.org.

OCW
Den giver adgang til en række af det amerikanske teknologiflagskib MIT’s online kurser inden for blandt andet digitale emner.

Læs mere her: OCW - MIT Open Courseware.

Automate the boring stuff
Den giver en praktisk introduktion i programmering for begyndere.

Læs mere her: Automate the boring stuff with Python.

Links til undersøgelser

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Poul Noer

Fagchef for digital infrastruktur
Medarbejderprofil