; ;
Gemt

Blåstempling af branchen: SYBO-direktør glæder sig over ministerdeltagelse på stor konference

22. marts 2023

Det er en kæmpe cadeau til den danske spilbranche, at kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) som den første minister deltager i Game Developers Conference i San Francisco, hvor spiludviklere og -udbydere fra hele verden mødes. Det mener Mathias Gredal Nørvig, adm. direktør for SYBO, der håber på, at det er startskuddet til mere politisk bevågenhed på området.

imagep1iyr.png

Game Developers Conference (GDC) i San Francisco er ikke bare en konference, det er dén årlige konference for den globale spilindustri.

Det fortæller Mathias Gredal Nørvig, der er adm. direktør i SYBO, som især er kendt for at have udviklet mobilspillet Subway Surfers, det mest downloadede mobilspil i verden med 20 til 25 millioner brugere dagligt.

Derfor har det ifølge Mathias Gredal Nørvig også stor betydning for den danske spilindustri, at kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) deltager på konferencen, der i år finder sted fra 20. til 24 marts.

”At vi får kulturministeren med for første gang, er en kæmpe cadeau. Det betyder, at regeringen prioriterer området, og det giver branchen mulighed for at vise, hvor hurtigt vi buldrer derudad, og hvad potentialet er for Danmark,” siger Mathias Gredal Nørvig.

Netværk og rekruttering

På GDC er alle facetter af spilbranchen repræsenteret, og for SYBO er det derfor en oplagt mulighed for at pleje forretningsforbindelser og møde potentielle nye medarbejdere.

”Branchen er mobil og global, så det virker bedre at møde folk ansigt til ansigt. Der er et rekrutteringsaspekt, hvor vi prøver at få så mange som muligt til Danmark, mens andre kan ansættes i hybridstillinger,” siger Mathias Gredal Nørvig.

For nylig har SYBO ansat en CMO – Chief Marketing Officer fra LA, som er flyttet fra USA til Danmark og er det seneste eksempel på, at det kan lade sig gøre at tiltrække kompetente medarbejdere. Men med flere ledige stillinger og planer om at udvide medarbejderstaben har SYBO brug for at have de bedst mulige kort på hånden i en branche, hvor der er rift om de rette folk med de rette kompetencer.

”Der er en nødvendighed for at få dygtige folk, men også unge folk. Derfor håber vi på at få indført en junior-forskerordning, et forløb for unge talenter og en sænket beløbsgrænse for folk fra udlandet. Danmark er et fedt sted at bo, og vi håber, vi kan få et stærkere fællesskab i Danmark som branche,” siger Mathias Gredal Nørvig.

International arbejdsplads

SYBO blev i 2022 solgt til Miniclip i, hvad Mathias Gredal Nørvig tidligere har beskrevet som den største transaktion i dansk spilhistorie. I dag har virksomheden omkring 180 ansatte, hvoraf 20 til 25 har satellitarbejdspladser rundt i Storbritannien, Argentina, Portugal og en række andre lande.

I alt er der 45 nationaliteter repræsenteret på lønningslisten, og kun en tredjedel af de ansatte er danskere.

Selvom der er fordele ved at kunne arbejde på distancen og rekruttere kompetente medarbejdere fra hele verden, er det også udfordrende.

”Det er kæmpe besværligt, men sådan er det jo. Det samme med diversitet, det ville være lettere hvis man var otte af sig selv. Det er nogle gange hårdt, men vi ved, at vi bliver bedre af det og får bedre produkter ud af det i sidste ende. Men det kræver, at man som leder insisterer på det gode,” siger Mathias Gredal Nørvig.

Når det er sagt, håber han, at kulturminister Jakob Engel-Schmidts deltagelse på GDC og blåstempling af branchen kan være med til at skubbe til udviklingen, så der fremover kommer flere danske spilskabere.

På trods af fordomme om, at spilbranchen består af pizzaspisende computernørder, udgør spiludviklere og -udbydere et både voksent og voksende erhverv, som hvert år bidrager til statskassen.

”Spilbranchen er en karrieremæssig mulighed, det er eksport, det er vækst, det er bæredygtigt. Vi har ikke et stort varelager, vi har ikke transport, vi producerer noget, Danmark har godt af – vi er ikke bare bumsede teenagere, der spiser pizza,” understreger Mathias Gredal Nørvig og fortsætter:

”Branchens fremtidige vækst understøttes også af, at det er spændende. De unge skal ikke være bange for, at deres forældre tænker, der ikke er reelle muligheder i det.”

LÆS OGSÅ

Kontakt

Finans, Medier & Kreative Erhverv

Ulla Rønberg

Chefkonsulent
Medarbejderprofil
Kommunikation & Presse

Liv Østerstrand Rasmussen

Journalist og kommunikationskonsulent