Virksomhedens arbejdsmiljøarbejde

Arbejdsmiljøloven stiller krav om, at der på alle virksomheder skal være samarbejde mellem de ansatte og ledelsen om virksomhedens arbejdsmiljøarbejde.

Guide

Skal I have en arbejdsmiljøorganisation?

På alle virksomheder med mere end 9 ansatte skal der være en arbejdsmiljøorganisation i mindst et niveau. Hvis der på jeres virksomhed er mere end 34 ansatte skal jeres arbejdsmiljøorganisationen være i to niveauer.

En arbejdsmiljøorganisation i et niveau består af en eller flere arbejdsmiljøgrupper, hvori der indgår én valgt arbejdsmiljørepræsentant og én udpeget arbejdsleder.

En arbejdsmiljøorganisation i to niveauer består af en eller flere grupper samt et eller flere udvalg. Hvis I har mere end 2 arbejdsmiljøgrupper, vælger henholdsvis jeres valgte arbejdsmiljørepræsentanter og jeres udpegede ledere i blandt sig hvem der skal indgå i udvalget. Hvis jeres arbejdsmiljøorganisationen kun består af 1-2 grupper, vil samtlige medlemmer indgå i udvalget.

For mere information om hvem der skal tælles med i opgørelsen over antallet af ansatte, hvad der er henholdsvis arbejdsmiljøgruppernes og arbejdsmiljøudvalgets opgaver samt hvem der kan stemme til valget og stille op som arbejdsmiljørepræsentant i vores pjece Gode råd om arbejdsmiljøorganisationen.

Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at få adgang til artiklen

Det er kun medlemmer af Dansk Erhverv, der har adgang til vores artikler og værktøjer.

Endnu ikke bruger? Opret dig

Kontakt

Spørg om arbejdsmiljø

Dansk Erhverv hotline

3374 6400angr@danskerhverv.dk

Arbejdsmiljø

Andre relaterede guides i temaet