; ;
Gemt

Bøde på 40.000 kr. for at sige nej tak til kontanter

06. december 2022

Det kostede Original Coffee 40.000 kr. i bøde at sige nej tak til kontanter i fire måneder. Det var vurderingen fra Københavns Byret, efter Forbrugerombudsmanden havde politianmeldt virksomheden.

 

I foråret 2022 mødtes chefkonsulent Henrik Lundgaard Sedenmark fra Dansk Erhverv med Jonas Skovsted-Overgaard, administrerende direktør i Original Coffee til en snak om kaffe og kontanter. Den gang var virksomheden netop blevet anmeldt til politiet, for at sige nej tak til kontanter. Læs nyheden fra foråret 2022 her.

Jonas Skovsted-Overgaard, adm. direktør i Original Coffee, og Henrik Lundgaard Sedenmark, chefkonsulent hos Dansk Erhverv. Fotograf: Karen Damkjær Hansen.

Her, ca. ni måneder senere, er der faldet dom i sagen. Thi kendes for ret: At betale 40.000 kr., for at sige nej tak til kontanter. Reglen var overtrådt, så resultatet af dommen kan næppe anfægtes – men er reglerne tidssvarende i 2022, hvor det danske samfund i høj grad er digitaliseret, og langt de fleste betalinger sker digitalt?

Folketinget har endnu ikke været klar til at tage livtag med reglen. Som virksomhed er det derfor vigtigt at huske på, at du er forpligtet til at modtage kontanter i tidsrummet 06.00 til 22.00 (i nogle områder kun til kl. 20.00).

Læs mere om de seneste ændringer i kontantpligten her.

Tilbage står blot spørgsmålet om, hvorvidt bøden kan betales med kontanter?

Læs mere:

Kontantpligten liberaliseres – men kun meget lidt

Efter et årtis kamp: Kontantpligten i B2B afskaffes

Dansk Erhverv: Fjern nu butikkernes kontantpligt

Læs pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden her:

Cafékæde får bøde for ikke at tage imod kontanter

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil