; ;
Gemt

Nicole Baandrup Nielsen

Nicole Baandrup Nielsen er Partner i LEAD – enter next level. Her startede hun som studentermedhjælper, og er sidenhen blevet LEADs yngste partner nogensinde.

Nyhed

14. marts 2022

Pejlemærke: Ordentlighed og blik for forskellighed

”Der skal gøres op med myten om ”det frie karrierevalg”. Det eksisterer ikke lige nu, og det vil jeg gerne lave om på.

Om vi vil være ved det eller ej, påvirkes vi alle af biases og fordomme konstant. Vi kan ikke lægge dem fra os, men vi kan kigge på, hvordan vi kan være med til at reducere den negative effekt af dem. Uanset hvor meget kvinder gerne vil til tops i deres karrierer, er der altså nogle strukturer og systemer, der spænder ben, og dem skal vi udfordre,” slår Nicole Baandrup Nielsen fast.

Men er der et valg, så længe kønnet spiller en rolle for, hvordan man opfattes som leder?

”Selvom vi i 2021 er nået langt, er der stadig den udbredte forventning om, at kvinden er den omsorgsfulde, der får familielivet til at løbe rundt, og manden, den strategiske tænker, der tjener pengene; lederen. De normer er et problem - ikke kun for kvinderne, men også for mændene, der oplever det omvendte pres."

"Jeg er et godt eksempel på at alder, køn og anciennitet, egentlig ikke betyder så meget. Det betyder noget at man brænder for det."
- Nicole Baandrup Nielsen, partner, LEAD.

"Da jeg begyndte min karrierevej, blev jeg mødt af fordomme, som jeg oplever, at andre unge kvinder nikker genkendende til: Fordomme om at være hende der, der er lidt skrap og egoistisk. Hende der sikkert har fravalgt børn til fordel for karrieren. Hende der med rundsave på albuerne.

Det er desværre stadig en opfattelse, der lever i bedste velgående, og jeg synes, at det er ærgerligt, at kvinder, der går efter lederstillinger, fortsat er nødt til at påtage sig rollen som trodsig. Vi skal ud over, at man er nødt til at modbevise for at kunne bevise, at man er god nok.”

Nicole Baandrup Nielsen understreger, at ligestilling ikke kun handler om kvinder, der skal have lige muligheder for at blive ledere.

Det handler også om, at mænd skal have lov til at vælge den vej, de gerne vil gå uden et forventningspres om, at de skal være karrierekanoner.

”Man kan godt vælge at være hjemmegående, uden at det betyder, at man er ved at gå ned med stress. Man skal gøre det, man selv trives med og føler er værdiskabende.”

Nicole Baandrup Nielsen er især en rollemodel for den unge generation, som hun forsøger at påvirke positivt.

Det nævner hun også som et kendetegn ved LEAD; at de sætter ind på den unge arbejdskraft, da det efter hendes overbevisning er her, ligestillingsdagsordenen mest hensigtsmæssigt kan skubbes i den rigtige retning.

image8wri9.png

Nicole Baandrup Nielsen, partner, LEAD.


”En af grundene til, at vi i Danmark halter bagefter med ligestilling i de øvre ledelseslag er, at vi ikke er gode nok til at sætte ind dér, hvor der for alvor kan ske et ryk. Én ting er at gå ind og plukke i de øverste ledelseslag, men jeg tror ikke, at det er det oplagte sted.

Hvis de nye ender med at reproducere samme normer og strukturer, som der hidtil har været, så symptombehandler vi jo bare, og ender op i samme situation."

Derfor gør hun en indsats for at skabe diversitet blandt de unge medarbejdere og vise dem, at mere forskellige teams bare skaber en bedre dynamik - og dermed bedre resultater.

”Jeg prøver at tage min egen medicin og få hyret mennesker ind, som kan bidrage med noget forskelligt til organisationen. Jeg er et godt eksempel på, at alder, køn og anciennitet egentlig ikke betyder så meget.

Det betyder noget, at man brænder for det. Her skal man som virksomhed være opmærksom på, at passion ikke kan sidestilles med antal arbejdstimer, men udelukkende kvaliteten af arbejdet.”

"Jeg tror man kommer rigtig langt, hvis man praktiserer en ordentlighed over for andre mennesker, og følger Den Gyldne Regel om at behandle andre, som man gerne selv vil behandles."
- Nicole Baandrup Nielsen, partner, LEAD.

Nicole Baandrup Nielsen mener, at man som leder skal være med til at skabe en balance mellem arbejdsliv og privatliv for ens medarbejdere ved at italesætte, at de kan præstere på arbejdet og samtidigt opleve nogle fede ting i deres fritid.

Som leder har hun to pejlemærker, som hun bestræber sig på at efterleve: Ordentlighed og blik for forskellighed.

”Det er pejlemærker, man som leder også kan bruge til at skabe ligestilling, fordi det handler om at tilsidesætte sin egen opfattelse af, hvad der er godt for den enkelte.

Jeg tror, man kommer rigtig langt, hvis man praktiserer en ordentlighed over for andre mennesker, og følger en gylden regel om at behandle andre, som man gerne selv vil behandles.

Hvis man har et blik for og indgår i dialog omkring de ting, der fungerer for den enkelte medarbejder, og hvordan man kan hjælpe dem, tror jeg, man skaber de bedst mulige vilkår for, at de også udvikler sig til at være de bedste versioner af dem selv.”

Kontakt

Rådgivning, Rekruttering & Finans; Medier & Kreative Erhverv

Louise Riisgaard

Branchedirektør
Medarbejderprofil