;
Gemt

Reshopper er færdig med Temu: ”Vi vil ikke reklamere for produkter, der er farlige for børn.”

22. november 2024

Reshopper skal forblive et trygt og sikkert valg for forbrugerne, og derfor vil den populære app for børnefamilier ikke længere have reklamer og varer fra Temu. Det fortæller adm. direktør Lasse Wulff Hansen. 

imagemquk.png

Nu skal det være slut med kinesiske produkter, der kan udgøre en sundheds- eller sikkerhedsmæssig risiko for børn - præcis som mange af Temus varer. Derfor vil Reshopper ikke længere sælge eller reklamere for varer fra Temu.  

Det fortæller Lasse Wulff Hansen, der er adm. direktør i onlinemarkedspladsen Reshopper.  

”Vi vil gerne drive en markedsplads, der er tryg og sikker at handle på. Derfor har vi med afsæt i en undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk taget beslutningen om ikke at have reklamer eller varer fra Temu hos os,” siger han. 

Beslutningen er den eneste rigtige og alligevel fyldt med dilemmaer. 

For én ting er at sætte en stopper for annoncering fra Temu. Noget andet er at forhindre videresalg af varer fra den kinesiske handelsgigant på Reshopper, som ikke selv har varer, men formidler salget for de mange børnefamilier, der hver eneste dag bruger markedspladsen. 

”Det er i virkeligheden her, dilemmaet bor. I hvor høj grad skal vi mediere indholdet? Vi skal ikke diktere, hvor folk handler. Men vi kan gøre en forskel ved, at vores platform ikke bruges til at bringe de her varer i cirkulation,” siger Lasse Wulff Hansen.   

Børns sikkerhed først 
Hos Reshopper er målsætningen at forlænge levetiden på tøj og ting gennem videresalg og samtidig skabe et trygt og kvalitetsbevidst miljø for børnefamilier. 

Ifølge Lasse Wulff Hansen harmonerer Temu, der blandt andet dumper overholdelsen af EU’s sikkerheds-, mærknings- og produktionsstandarder, derfor på ingen måde med Reshoppers værdier. 

”Vi er nødt til at tage et standpunkt, der i sidste ende betyder, at man kan handle sikkert hos os. Vi vil ikke gå på kompromis med børns sikkerhed,” siger Lasse Wulff.  

Han fortæller, at beslutningen om at droppe Temu generelt er blevet mødt med stor begejstring:  

”Der er rigtig mange brugere, der har efterspurgt det her. Der findes dem, der gerne vil handle på Temu, men vi oplever også, at vi har nogle brugere, der aktivt vælger en genbrugsmarkedsplads, fordi vi har den rolle, vi har.” 

Svært at undgå bestemte varer 
Alene den seneste måned blev mere end 500.000 genbrugsvarer sat til salg på Reshopper. Lasse Wulff Hansen har ikke tal for, hvor mange af de varer, der kommer fra Temu, men understreger, at varerne fra den kinesiske handelsgigant løbende har været stigende.  

”Vi har løbende været i gang med at sortere ud. Spurgte du mig for fire måneder siden, var det også noget andet end nu og her, hvor det vælter ind med pakker fra Temu. Det ville eksplodere, hvis vi ikke gjorde noget,” siger Lasse Wulff Hansen. 

Derfor har Reshopper nu lavet en teknisk løsning, der skal frasortere alle produkter fra Temu. Løsningen vil løbende blive justeret, men indtil videre er erfaringerne gode. 

Den tekniske løsning og det løbende opsyn er en træls ekstraudgift for den danske virksomhed, men hensynet til brugerne vægter højere.

Det samme gælder den direkte tabte annonceindtjening fra Temu. 

”Det er en annonceindtjening, vi gerne lever uden, idet beslutningen om at blokere Temu er et skridt i den rigtige retning af at skabe et mere ansvarligt marked for genbrug og bæredygtigt forbrug, hvor vi passer på vores børn og miljøet,” siger Lasse Wulff Hansen.  

Dog opfordrer han også forbrugerne til at være opmærksomme og kritiske, når de shopper online. 

Garanti trods smuthuller  
For en markedsplads som Reshopper for private sælgere er det næsten umuligt at undgå, at varer fra Temu sniger sig ind.  

”Sagen er den, at hvis man vil finde et smuthul som forbruger, kan man det. Hvis man i beskrivelsen undlader at skrive, noget er fra Temu, er det svært for os at gøre noget ved,” siger Lasse Wulff Hansen. 

Alligevel er der taget højde for det forhold i den nye strategi.  

”Skulle der blive gennemført en handel, hvor en sælger har misinformeret, har vi – hvis man handler gennem Reshopper – en køberbeskyttelse, så de penge bliver refunderet,” siger den adm. direktør.  

Lasse Wulff Hansen afviser ikke, at der kan komme blokering af varer fra andre platforme fremadrettet. Her er det – ligesom for Temu – et spørgsmål om at læne sig op ad anbefalingerne fra for eksempel Forbrugerrådet Tænk. 

”Vi er ansvarlig for, at de varer, vi sætter i cirkulation, ikke er til fare for børn,” understreger han. 

Glædeligt i en vanskelig situation 
Reshoppers beslutning om at sætte en stopper for videresalg af Temu-varer vækker begejstring hos Dansk Erhvervs e-handelsdirektør, Niels Ralund.  

”Jeg synes, det er glædeligt, at aktører som Reshopper begynder at tage stilling til egen ageren og positionering i forhold til den vanskelige situation, Temus indtog har bragt hele second hand-markedet i,” siger han og fortsætter: 

”Second hand-markedet – og specielt produkter rettet mod børn – er præget af en stor tillid mellem butikker og forbrugere. Så nytter det ikke, at sikkerheden bliver sat på spil af en usikkerhed om varens oprindelse, produktionsmetoder og sikkerhedsgodkendelser”, udtaler Niels Ralund, e-handels direktør i Dansk Erhverv. 

Se alle vores artikler og tal om Temu

Kontakt

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil