; ;
Gemt

Test på arbejdspladsen er en strategisk investering

REMA 1000 tester selv sine medarbejdere på lagre og administrationen for Covid-19. Det foregår på skift en gang om ugen med 10 procent af kollegerne. Tiltaget giver både mere tryghed og mindre fravær, fortæller HR-direktør Michael Skou.

Nyhed

10. februar 2021

Hver tirsdag ruller REMA 1000 sit Covid-19 testprogram ud i ”baglandet”, det vil sige i dagligvareleverandørens lagre og administration. Her arbejder der cirka 1.200, og de testes på arbejdspladsen på skift, cirka 10 procent hver uge. 

”REMA 1000 skal være et sikkert sted at arbejde og købe ind for vores kolleger, kunder og leverandører. Derfor har vi selv etableret et professionelt setup, hvor vi tester for Covid-19, og det har vi gjort siden efteråret 2020. Dels var der pres på sundhedsvæsenets testcentre, og dels kunne der gå lang tid, inden der kom svar. Vi anvender de såkaldte PCR-test, hvor man får svar samme dag som testen,” fortæller HR-direktør Michael Skou. 

Testprogrammet omfatter ikke de 357 REMA 1000 butikker i Danmark, fordi de drives af selvstændige købmænd. Men administrationen rådgiver butikkerne om corona samt hjælper med at implementere de forskellige foranstaltninger mod smittespredning. 

imagej5qqd.png
Michael SkouHR-direktørREMA 1000 - Foto: Tobias Nicolai


20 smittetilfælde i alt 
Michael Skou er selv blevet testet 14-15 gange i 2020og hver gang har resultatet været negativt. Jeg har haft behov for at blive testet forud for de fysiske aktiviteter, som vi har afholdt. Herunder træning af købmænd samt deltagelse i vores talentprogram for kommende købmænd og i REMA 1000’s elevprogram.” Blandt de 1.200 kolleger i baglandet er der i skrivende stund fire smittede. Siden testprogrammet blev iværksat, har REMA 1000 haft i alt 20 smittetilfælde.

Læs også: På velfærdens frontlinje

Behov for færre vikarer 
HR-direktøren kan samtidig glæde sig over et meget lavt sygefravær, som svinger mellem 1-2 procent.

”Det er faktisk lavere nu end før pandemien, og det er en sidegevinst ved den meget bedre hygiejne med afspritning og afstand. Vi er ikke syge på samme måde som før. Da vi i efteråret indkøbte influenzavaccine til kollegerne, viste der sig et mindre behov for den end tidligere. Da der samtidig var mangel på influenzavaccine i samfundet, donerede vi den overskydende vaccine til særligt udsatte grupper. Det lavere sygefravær har også resulteret i et mindre behov for at indkalde vikarer til vores lagre.” 

REMA 1000 er ikke stødt på udfordringer med at få medarbejderne til at lade sig teste: ”Det er naturligvis et tilbud, som er frivilligt at tage imod. Men jeg synes, at alle kolleger har taget et ansvar på sig.” 

Michael SkouHR-direktørREMA 1000 - Foto: Tobias Nicolai


Det koster det, det koster
 
REMA 1000 har da heller ikke tænkt sig at slække på sit testprogram, selv om sundhedsvæsenets vaccinationsprogram er godt i gang med at blive rullet ud, og der derfor bliver mindre brug for test. ”Nej, tværtimod. Vi betragter det også som en forebyggende indsats at fortsætte indtil videre. Det sender et stærkt signal om, at vi tager Covid-19 alvorligt. Men vi opfordrer også vores kolleger til at benytte de offentlige testcentre og lade sig teste en gang om ugen.” 

REMA 1000 har ikke regnet på, hvad setuppet med test har kostet. ”Jeg ved det ikke. Vi har ikke haft et budget at køre efter. Det er en strategisk investering udelukkende med fokus på sundhed, og det koster det, det koster. Vi bliver ved så længe, det giver mening,” understreger Michael Skou. 

Kontakt

Direktions- & Strategisekretariatet

Anna-Katrine Romer Vingtoft

Strategi- og transformationschef
Medarbejderprofil