; ;

05. marts 2024

Af Liv Østerstrand Rasmussen, foto: Jeppe Carlsen

På Strøget midt i København tiltrækker Tintin-universet i de store butiksvinduer opmærksomhed fra både voksne og børn. Indenfor gemmer sig blandt andet et stort udvalg af tegneserier, hvoraf mange er udgivet af Forlaget Faraos Cigarer. Her er der fokus på kvalitet og kærlighed til tegneseriegenren for både nye og klassiske værker.

Siden 5. februar 1992, hvor den første Faros Cigarer-butik åbnede, har ejer og adm. direktør, Sivert Ibbo, oplevet butikslivet ændre sig mere end én gang. I dag er der ikke langt mellem tomme lokaler i ejendommene omkring Strøget, men selvom Faraos Cigarer for længst har fået en webshop, udgør de fysiske butikker en vigtig del af forretningen.

I den nyest tilkomne butik i Skindergade med figurer og merchandise er der – ligesom i de andre forretninger – gjort meget ud af de fysiske rammer i Københavns gamle, smukke bygninger. Flere af butikkerne, der nu udover København også ligger i Aarhus, Odense og Lyngby, fungerer også som samlingssteder for spilentusiaster.

Begejstringen for at dykke ned i fantasiverdener har adm. direktør, Sivert Ibbo, haft, siden han som barn læste og begyndte at samle på tegneserier. Derfor er han også glad for, at Forlaget Faraos Cigarer er med til dele tegneserieglæden med nye udgaver af god kvalitet.

Faraos Cigarer rimer på fællesskab. Allerede i 1997 oprettede Sivert Ibbo en computerspilscafé i forbindelse med en af butikkerne, og den blev så populær, at den senere flyttede i et selvstændigt lokale over butikken. Computerspilscaféen havde ifølge Sivert Ibbo en outstanding internetforbindelse, da den lå lige under internetudbyderen.

I dag er fællesskabet omkring flere af forretningens lokationer stærkt. Der er figurspilsaftener, kortspilsaftener og en lang række Magickort-aftener. Selve arrangementerne er ikke noget, Faraos Cigarer tjener penge på, men til gengæld er de med til at skabe et fællesskab omkring en helt særlig dansk forretning.

En af grundene til, at butikkerne og personalet er specialiseret inden for hvert sit område, handler om praktik. Hvis man som Sivert Ibbo driver forretning i midten af København, er det det muliges kunst at få plads til at udvide. Man kan ikke blot fjerne en gipsvæg ind til naboen og på den måde tilføje flere kvadratmeter – og så er der ikke andet for end at åbne flere steder.

Mange af kunderne i Faraos Cigarer er passionerede rollespillere, Warhammer-malere eller mangasamlere. Derfor er det afgørende, at de både kan få hjælp og hente inspiration i butikkerne og hos personalet, som selv er entusiastiske inden for de områder, de har ansvaret for.

Fra store butiksvinduer skaber figurer opsigt i bybilledet. Ifølge adm. direktør, Sivert Ibbo, er de fysiske butikker med til at sikre, at Faraos Cigarer er til stede i folks sind. Samtidig bliver ordrer på webshoppen pakket og sendt direkte fra butikkerne.

Fik du læst?