; ;

05. marts 2024

På Kokkedal Slot gør man en dyd ud at se unges udfordringer som en mulighed. For hoteldirektør Kasper Heebøll handler det om at give de unge lov til at blomstre, og om at få nogle ekstremt loyale medarbejdere.

Er det et bevidst valg, at I har flere medarbejdere ansat, der har været på kanten af arbejdsmarkedet på grund af diagnoser?
Både og. Vi har ikke en kvote, der skal opfyldes, men omvendt har vi besluttet at droppe jagten på den på papiret perfekte medarbejder. I stedet kigger vi på hele personen, og så forsøger vi at skabe nogle rammer, hvor de kan udfolde sig og vende deres udfordringer til muligheder.

Vi har flyttet fokus fra at finde den perfekte kandidat til at finde den rette medarbejder, der måske har nogle udfordringer, men som har et engagement og en vilje, der gør, at han eller hun bliver en virkelig god medarbejder. Så på den måde er det jo et bevidst valg.

Hvad indebærer det at være den rette kandidat?
For os handler det især om personlighed, engagement og interesser. Det er det, der slår igennem, når det er hårdt – både arbejdsmæssigt og personligt. Hvis engagementet er der, så er vi klar til at investere rigtig meget i, at vi sammen lykkes. Det kan eksempelvis være at give ekstra fridage, tilpasse vagtplanen eller andet.

Stiller det nogle særlige krav til jer som arbejdsplads?
Vores erfaring er, at det er uhyre vigtigt med dialog. Vi skal kunne tale om det, der driller. Samtidig skal vi også være tydelige om, at vi har forventninger og stiller nogle krav. Det kan lyde hårdt, men vi oplever, at det giver en enorm stolthed hos dem, når det lykkes. De skal selvfølgelig mærke opbakning, men det må ikke blive curling. Det er også vigtigt, at fleksibilitet omkring eksempelvis ekstra fridage er forankret hos ledelsen.

Hvad får I ud af det?
Vi får nogle engagerede og ekstremt loyale medarbejdere, som er taknemmelige for støtten og har respekt for vores indsats. Det er også dem, der bliver i hårde tider og lige giver et ekstra nap med, hvis der er travlt. Udover det, så er det bare dejligt at hjælpe de her unge, som måske ellers ville blive parkeret på en ydelse. Det er fantastisk at opleve, når de blomstrer op efter eksempelvis en svær ungdom.  Det er tydeligt, at det betyder meget for dem, men det betyder også meget for samfundet og for os som virksomhed.

Tema: Job til livet

Tusindvis af unge står uden job eller uddannelse. I dette nummer af magasinet sætter vi fokus på de mange unge, der er klar til at komme i job, og det kæmpe ansvar I som virksomheder tager for at give udsatte unge en mulighed for at vise deres værd og blive en del af det arbejdende fællesskab:

Job til livet

Fik du læst?