Bodenhoff bager i kortere tid: Vi møder to timer senere på arbejde
Bageriet Bodenhoff har taget flere konkrete initiativer for at spare på energiregningen. De bruger blandt andet to timer mindre om dagen på at bage.
Med de nuværende energipriser vil Bodenhoff i København få en merregning på 2,2 millioner kroner om året.
Derfor har bageriet taget flere konkrete initiativer for at spare på energiregningen, fortæller Christian Bodenhoff, der er medejer af bageriet med 10 butikker i København.
”Vi har været alt igennem for at finde steder, hvor vi kan spare,” siger han.
Møder to timer senere
Ét af de initiativer, som bageriet har taget, er, at medarbejderne møder to timer senere på arbejde.
”Vi har ændret produktionstiden, så vi bager det samme på kortere tid. Det betyder ikke så meget for os, vi har bare skullet ændre nogle vaner og rutiner. Vi fylder ovnene mere og tænder dem kun op, hvis det er nødvendigt,” siger Christian Bodenhoff.
Samtidig har bageriet justeret temperaturen i enkelte køle- og fryserum, hvor det har været muligt ifølge reglerne.
”Vi har været igennem alle 15 køle- og frostrum for at undersøge, om temperaturen kunne skrues op. I halvdelen af dem har vi vurderet, at temperaturen kunne justeres en smule og stadig overholde reglerne på området. Vi kan endnu ikke måle den konkrete besparelse, da det er sket inden for de seneste 14 dage, men der skulle være en del at spare.”
Bageriet er også opmærksomt på at slukke lyset i alle ti butikker, når der ikke er behov for at have det tændt.
Hævet priserne med 10 procent
De stigende energipriser kommer oveni, at priserne på råvarer, emballage og transport er steget markant.
Det har fået Bodenhoff til at hæve sine priser over tre omgange, så de i dag er 10 procent højere end ved årsskiftet.
”Vi mister 6-7 procent af vores kunder ved at sætte priserne op, så det bliver ikke en overskudsforretning. Vi kommer til at miste omkring 5.000.000 i tabt omsætning i år,” siger Christian Bodenhoff.
Bodenhoff har samtidig revurdere sit varesortiment.
”Kan vi lave andre produkter med bedre bruttoavance? Og tilmed produkter, som kunderne hellere vil have? Ja, det kan vi. Vi har ændret 15 produkter, som vi tjener flere penge på, fordi de indeholder mindre margarine og smør. Det gælder eksempelvis kanelsneglen, som er ændret til en kanelsnurre – den er billigere at producere, og den er mere oppe i tiden, så vi sælger flere af dem.”
Derudover er blandt andet den friskpressede juice med lav holdbarhed skiftet ud med et lignende alternativ med længere varighed.
”Mange bække små, som man siger. Vi kan ikke skrabe alle pengene sammen i forhold til det tabte, men vi gør, hvad vi kan. Det er sundt at skulle rive sig i håret en gang imellem, og jeg er overbevist om, at vi får noget ud af det på den lange bane. Der kommer en dag i fremtiden, hvor det hele bliver lysere,” siger Christian Bodenhoff.
Fuld fart på webshoppen
Der er dog allerede nu lys i mørket, fortæller Christian Bodenhoff.
Bageriets webshop kører godt og vil inden for det næste års tid blive Bodenhoffs største butik.
”Den er vækstet med 40 procent hvert år de seneste tre-fire år. Vi vil gerne være med på beatet, og som det er nu, så foretrækker rigtig mange kunder at bestille varerne online og få dem leveret. Derfor har vi stort fokus på, at onlinehandlen fungerer.”

Nyhed
Skyhøje priser skærper sulten efter fremtidens energiløsninger
I flere år har teknologi- og konsulentvirksomheden IBM været med til at udvikle og arbejde på en grøn energiløsning, der ved hjælp af blandt andet IoT-teknologi og kunstig intelligens kan tilpasse elforbruget til elproduktionen.

Nyhed
Elregning tæt på tredoblet: Sådan sparer Københavns Lufthavn på energien
For Københavns Lufthavn nærmer elregningen sig en tredobling af normalen. Derfor har ledelsen hurtigt iværksat sparetiltag i forhold til varme, ventilation, belysning og køling.

Nyhed
Positivt med model for udskydelse af energiregninger – massiv afklaring venter
Regeringens udspil om mulighed for udskydelse af energiregninger rummer både fordele og ulemper, vurderer Dansk Erhverv. Modellen giver virksomhederne mulighed for at skubbe de høje regninger til bedre tider. Der er dog mange ting i forhold til modellen, som kalder på afklaring.

Nyhed
Gode intentioner og en lysende rød lampe i Ursula von der Leyens tale
Dansk Erhverv støtter formand for Europa-Kommissionens ambition om et stærkt grønt elmarked, men mener ikke, at flere skatter er vejen frem.

Nyhed
Bodenhoff bager i kortere tid: Vi møder to timer senere på arbejde
Bageriet Bodenhoff har taget flere konkrete initiativer for at spare på energiregningen. De bruger blandt andet to timer mindre om dagen på at bage. Derfor har bageriet taget flere konkrete initiativer for at spare på energiregningen, fortæller Christian Bodenhoff, der er medejer af bageriet med 10 butikker i København.

Nyhed
Martin skruer på alle knapper: Nu er øllene kølige, ikke iskolde
For mange små købmænd kan høje energiregninger være dødsstødet til en ellers sund forretning. Men hos Min Købmand i Gudme giver gode idéer og lokal opbakning grund til optimisme.

Nyhed
Jobo Møbler i Kolding: Gasfyret er slukket, og lyset er dæmpet
Med en forventet merregning på +500.000 kroner om året for el og gas har Jobo Møbler i Kolding været nødt til at sænke el- og gasforbruget til et minimum. De har blandt andet slukket for gasfyret og skruet ned for belysningen.
Kontakt


Medlemskommunikation
Tine Østergård Korcyl
Chef for medlemskommunikation