Elever

Ny praktikplads-AUB og bonusordninger

Praktikplads-AUB er obligatorisk for alle arbejdsgivere, der har mere end én fuldtidsansat erhvervsuddannet medarbejder. Ordningen belønner virksomheder, der uddanner ekstra elever, med en bonus. Læs hvad praktikplads-AUB og bonusordninger betyder for din virksomhed, og hvordan du kommer i gang med at ansætte elever.

Guide

Hvad er praktikplads-AUB?

I august 2016 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en aftale, som skal sikre virksomheder adgang til tilstrækkelig og kvalificeret faglært arbejdskraft. 

Aftalens målsætning er, at arbejdsgiverne skal oprette 8.000-10.000 praktikpladser mere om året, så det bliver mere attraktivt for unge at gennemføre en erhvervsuddannelse. Allerede i 2018 er det målet at skabe 2.100 flere praktikpladser end i 2016.

Praktikplads-AUB belønner virksomheder, der uddanner de elever (eller flere) man kan forvente af dem, mens virksomheder, der ikke bidrager tilstrækkeligt til at uddanne elever, skal betale et ekstra bidrag på 27.000 kr. pr. helårselev, den mangler til praktikplads-AUB.

Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at få adgang til artiklen

Det er kun medlemmer af Dansk Erhverv, der har adgang til vores artikler og værktøjer.

Endnu ikke bruger? Opret dig

Kontakt

Andre relaterede guides i temaet

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.