Elever

Uddannelser i digitalisering i detail og engros

Her kan du få samlet overblik på kurser og uddannelser i digitalisering, der er målrettet detailhandlen.

Guide

DIGITALISERING I DETAILHANDLEN

Fremtiden stiller store krav til danske købmænd

Detailhandlen gennemgår store forandringer i disse år, og det sætter større krav til medarbejdernes kompetencer pga. kundernes ændrede adfærd, digitaliseringens krav til butikkerne, uddannelse af medarbejderne og øgede krav til leverandørerne af infrastruktur.

Detailhandlen er formentlig den branche, hvor forbrugerne hurtigst mærker den digitale transformation, og de mange nye købsmuligheder det skaber. Bevægelsen er de senere år gået fra multichannel til omnichannel, men næste skridt er en fuldt integreret kundeoplevelse mellem den fysiske og digitale verden. I dag er der kun er én kanal – den som kunden befinder sig på.

Dansk Erhvervs medlemmer i detail og engroserhvervene efterspørger i stigende grad personale med digitale færdigheder. Der er rige muligheder for at blive uddannet til at agere i den digitale omstilling, men det kan være svært at få et overblik over mulighederne. Derfor har Dansk Erhverv samlet en oversigt over uddannelser, kurser og efteruddannelse i digitalisering indenfor detail og engros.

Digitale grund- efter- og videreuddannelser

Der findes mange muligheder for at uddanne sig i digitale færdigheder indenfor digital handel. Det er muligt både at tage korte og længere forløb som en del af eller som supplement til anden uddannelse, dvs. som en grunduddannelse eller som en del af en efter- eller videreuddannelse.  

Grunduddannelser

Erhvervsuddannelse (4 år)
Detailhandelsuddannelse med speciale i digital handel
Handelsuddannelse med speciale i digital handel

Erhvervsakademiuddannelse (2 år)
Handelsøkonom

Professionsbacheloruddannelse (1,5 år)
E-handel

Efteruddannelser

Arbejdsmarkedsuddannelser / AMU
Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse / HAKL
Akademiuddannelser / AU

Videreuddannelser

Kort Videregående Uddannelse
Diplomuddannelser
Mellemlang Videregående Uddannelse
HD1 (forberedelse til HD2)
HD2 (diplom)

Økonomi

Læs her om tilskudsmuligheder til elever på hhv. erhvervsuddannelser, erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser:

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil

Andre relaterede guides i temaet

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.