; ;

15. marts 2023

AF: LIV ØSTERSTRAND RASMUSSEN

Hvad står øverst på dagsordenen for DitUr?
I den tid, vi er i nu, er der mange daglige kampe, der skal vindes. For os handler det om at optimere på de områder, hvor vi kan se, at vi får en god tilbagebetaling for vores indsats, yder en god service, og gør vores ansatte tilfredse. Når vi lykkes på de tre områder, skal vi nok nå vores langsigtede vækstplaner, som grundet markedssituationen kan tage lidt længere tid end planlagt. Så kort sagt prioriterer vi fokus og værdiskabelse.

Hvordan er det at drive virksomhed lige nu?
Du kommer ikke til at høre brok herfra. Kasper og jeg har drevet DitUr i en tid med højkonjunktur, hvor visse ting måske er kommet lettere – uden at det må lyde arrogant. Pludselig er vi i en periode, hvor vi skal lære at være ledere på en anden måde. Vi skal omkostningsoptimere, og nu det er ikke alt, vi rører ved, der bliver til guld. Vi er stadig optimistiske omkring, at vi kommer til at stå stærkest, hvis vi agerer rigtigt i markedet nu.

Hvilke muligheder og udfordringer står DitUr over for?
På trods af at vi ikke er særlig velbevandret i kriser, føler jeg, at vi står et godt sted. Vi har taget flere svære og tunge beslutninger for at styrke DitUr – også på sigt. Med hensyn til muligheder kommer vi ikke til at oversatse, men måske er det netop i markedet, som det er nu, at vi kan få vores gode købmandskab frem. Desuden har vi en stærk organisation, som kan gribe muligheder og stå imod udfordringer.

Hvordan griber du opgaven an ledelsesmæssigt?
Det står øverst på min agenda at sikre, at vi kan fortsætte med at have et sammentømret hold og et godt socialt miljø. Vi er opmærksomme på at være ledere i en periode, hvor der vil være færre sejre og mindre succes end de gode år, der ligger bag os. Vi står sammen som virksomhed, og vi har valgt at køre fuld gennemsigtighed over for vores personale og kollegaer, så de hele tiden har fingeren på pulsen.

Fik du læst?