; ;

15. marts 2023

Kommentar af Søren Friis Larsen, Landechef USA, Dansk Erhverv.

USA har overhalet Tyskland som Danmarks største eksportmarked, og det indikerer, at danske virksomheder og det amerikanske marked er et godt match. Mange danske produkter og services er efterspurgt af amerikanerne, og flere og flere af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder har aktiviteter på det amerikanske marked – eller overvejer at få det.

Dansk erhvervslivs stemme i USA
Danmarks handel med USA understøtter næsten 110.000 danske arbejdspladser, eller lige så mange, som der bor i Frederiksberg Kommune. Det siger en del om betydningen af det amerikanske marked – og om, hvorfor Dansk Erhverv skal være til stede i USA.

I Dansk Erhverv samarbejder vi tæt med virksomheder, danske repræsentationer og mange andre stærke kræfter for at finde løsninger på nogle af de udfordringer, som danske virksomheder oplever i USA. Det kan eksempelvis være i forhold til regulering, kontakt til relevante partnere, og i form af målrettede eksportfremstød og erhvervsdelegationer, der matcher danske virksomheder med strategiske partnere i USA. Vi har et stærkt netværk af private rådgivere, der kan hjælpe med etablering, visum, forretningsbetingelser, logistik, med videre.

Mulighedernes land
På trods af de udfordringer, som danske virksomheder kan møde i USA, så er der et kæmpe potentiale for rigtig mange danske virksomheder på det amerikanske marked. Markedet er præget af hård konkurrence, men det betyder også, at mange amerikanske virksomheder er villige til at skifte leverandør, hvis de kan se, at du leverer en ydelse eller produkt, der er bedre end de andre. Der er andre lande, hvor det kan tage år at blive accepteret som spiller på markedet. I USA kan du komme ind og lege med fra dag ét, men derfra kræver det typisk et længere træk.

Du skal stå tidligt op og arbejde benhårdt, for konkurrencen er stor. På den måde lever USA lidt op til, at det er mulighedernes land. Blandt andet på det grønne område er der et kæmpestort potentiale for mange grønne, danske virksomheder. Under Bidens administration har USA gennemført hjælpepakker, investeringer i infrastruktur og ikke mindst historisk store investeringer i klimaforbedringer. Et område, hvor de danske virksomheder er blandt de absolut førende i verden.

Hvis din virksomhed er, eller ønsker at blive etableret i USA, så tøv ikke med at tage kontakt til mig. Jeg drøfter gerne, hvordan jeg og Dansk Erhverv kan hjælpe din virksomhed med at lykkes på det amerikanske marked.

Fik du læst?

Kontakt

Politik og Analyse

Søren Friis Larsen

Landechef, USA
Medarbejderprofil