Gemt

Én procent

Alt for få iværksættere er kvinder, ligesom kun én procent af dansk venturekapital går til startups med kvindelige stiftere.

Nyhed

31. august 2021

I Danmark er det kun omkring én fjerdedel af iværksættere, der er kvinder. Værre står det til, når vi ser på adgangen til kapital, som er altafgørende for vækst. Kun én procent af dansk venturekapital går til startups med kvindelige stiftere.

Så længe der er strukturelle uligheder for kvindelige iværksættere, er der behov for at fremhæve dygtige rollemodeller, der kan inspirere.

I Danmark er vi kommet et godt stykke vej, men vi er slet ikke i mål. En analyse fra Dansk Erhverv viser, at kun otte procent af adspurgte iværksættere nævner én eller flere kvindelige rollemodeller. Det er afgørende, at vi får udlignet skævvridningen.

Det kan vi blandt andet gøre ved at fremhæve inspirerende rollemodeller. I Dansk Erhverv mener vi, at det er vigtigt at sætte spotlight på de kvinder, der inspirerer den næste generation kvindelige iværksættere. Derfor har vi lanceret publikationen: 25 kvindelige iværksættere du bør kende.

Her sætter vi fokus på kvinder, der har stiftet en virksomhed, der viser vækstresultater. Det er vigtigt, for vækstvirksomheder skaber job og velstand. Hvis det skal lykkes at få flere kvinder til at skabe vækstvirksomheder, skal vi sætte ind tidligt.

Med mere kvalificeret undervisning i entreprenørskab hele vejen gennem uddannelsessystemet, kan vi sikre, at alle idérige danskere får en forsmag på iværksætteri. Desuden skal det være muligt at drive en virksomhed og en familie samtidig. Dansk Erhverv anbefaler derfor større fleksibilitet i barselsreglerne for iværksættere. Det vil skabe et dansk erhvervsliv i bedre balance.

Kontakt

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chef for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil