Gemt

Husk overgang til vintertid søndag den 27. oktober 2024

DANSK ERHVERV | PERSONALE | 09. OKTOBER

Kl. 03.00 natten til den 27. oktober 2024 stiller vi igen uret en time tilbage. Læs mere om, hvad det har af betydning for dine medarbejdere, der skal arbejde på dette tidspunkt.

imageajyde.png

DA og FH (LO) indgik en aftale om sommer- og vintertid i 2002
Ifølge aftalen, der stadig er gældende, bliver den effektive arbejdstid en time længere for de medarbejdere, som er på arbejde ved overgangen fra sommertid til vintertid (normaltid). I den forbindelse har medarbejderne krav på normal betaling for den fulde effektive arbejdstid. Der skal betales sædvanlig timeløn uden overarbejdstillæg for den ”ekstra” arbejdstime. Medarbejderne skal således ikke have et overarbejdstillæg for den ekstra time, selvom arbejdstiden er en time længere end den fulde normale arbejdstid.

Ved overgangen til sommertid i foråret vil arbejdstiden modsat blive en time kortere. Det følger her af DA/FH-aftalen, at medarbejderen skal have løn for sin normale arbejdstid, selvom arbejdstiden herved bliver afkortet.

Aftalen om sommer-/vintertid ændrer ikke på arbejdsmiljølovens bestemmelser om hviletid.

Hvad gælder på det øvrige private arbejdsmarked?
På det øvrige private arbejdsmarked, som ikke er omfattet af DA/FH-aftalen om sommertid, bliver medarbejderne som udgangspunkt aflønnet for den faktisk præsterede arbejdstid. Dog kan der være fastsat andre regler i medarbejderens ansættelseskontrakt og/eller i virksomhedens personalehåndbog.

Kontakt Dansk Erhverv, hvis du spørgsmål til overgangen til vintertid (normaltid).

Fik du læst?